Az ELTE IK Programtervező Informatikus BsC képzésén belüli Matematikai Alapozás tantárgy jegyzetei a teljes félévből. Mindent visszatöltöttem a weblap frissítésekor, pont úgy, ahogy az az eredetin is megtalálható volt.

Az 1. mintazh megoldásai

2009. december 20.

Kicsit furcsa, hogy az első mintazh megoldása később kerül fel, mint a második, de hát ez van. Aki szeretne készülni a pótzh-ra, most legalább kap egy kis útmutatást. Régen volt már ez, de ha emlékeim nem csalnak, akkor talán jók a feladatok eredményei, mert zh előtt kis csoportban át is néztük őket, és ezek jöttek ki akkor is. Na mindegy, szerintem jók.

(A lapokhoz csak egy megjegyzés: volt osztályfőnökömet idézve “nem szépirodalmi szándékkal készült”, azaz ha most nem kéri valaki, akkor nem került volna fel. Bocsánat az árthuzigálásokért.)

Csatolt fájlok

A 2. mintazh megoldásai

2009. december 06.

A második mintazárthelyit megoldottam a 4. feladat kivátelével, gondoltam biztosan lesz akit érdekel. A feladatokat növekvő sorrendben töltöttem fel, a számozás megegyezik a feladat sorszámával, de a 4. fájl már az 5. feladatot tartalmazza és így tovább.

Csatolt fájlok

Második félévközi zárthelyi

2009. december 06.

A második zh pontozása megegyezik az elsővel. Akinek nem sikerül akár egyik zárthelyilye sem, annak egy alkalommal van lehetősége pótolni egy zh-t vagy akár mindkettőt is, de akkor azokat egyszerre, egy időpontban kell megírnia. Ebben az esetben kiválóan megfelelt értékelést már értelem szerűen nem lehet szerezni.

Csatoltam a tavalyi zárthelyit, mely nekünk most a minta zh szerepét tölti be.

Utólagos módosítás: csatoltam az általunk is megírt mostani zh-t is.

Csatolt fájlok

Első félévközi zárthelyi

2009. december 06.

A zh-n 15 pont elérése után lehet megfelelt értékelést kapni, ez 30%-ot jelent. A csatolt állományok egy mintazh-t (a megelőző félév zárthelyije) és a mostani zh feladatlapját tartalmazzák.

Csatolt fájlok

Előrehozott zh

2009. december 06.

Lehetőség nyílik a félév elején egy előrehozott zárthelyi megírására, főként azoknak, akik középiskolában nagyon “vágták” a matekot. Ha sikerül megfelelt értékelést elérni, akkor a gyakorlatokra nem kell bejárni, de szerintem ez nem igazán jó, mert a gyakorlatok (legalábbis nekünk) nagyon magas szintűek voltak első ránézésre.

A 2009-es őszi félévben az alábbi feladatsor volt a zh anyaga.

Csatolt fájlok

Az órák anyaga

2009. december 06.

A félév gyakorlatain a csatolt pdf dokumentumban található feladatokat oldjuk meg. Elvárt, hogy a feladatsor kinyomtatva minden órán ott legyen, de ez például nálunk, nem volt kötelező. Gyakorló feladatok minden fejezet végén az órai feladatok után a további feladatok részben találhatók. Az elméleti rész csak a hivatkozott jegyzetekben található meg, de általában egy emlékeztető vagy kiegészítés található a fejezetek elején a középiskolai anyaghoz.

Csatolt fájlok

3