Régi weblapról visszatöltve, az eredeti bejegyzés dátuma: 2009. október 23.

Az itt látható képek a SAL 2×150/180 Wattos 3 utas kettősreflex hangdobozának utánépítéséről készültek.

A dobozok 1 méter magasak, a mélysugárzó 30 cm átmérőjű. A mély és a közép hangszórók kónusza kevlár szövet, ezért látszik ilyen sárgának. A magas, dóm, ferrofluid hűtéssel. Az egész hangfal hangcsillapító textil bélést is kapott a káros önrezonanciák megelőzése érdekében.

Hangjuk meggyőző, bár függ a használt erősítő kvalitásaitól, a hallgatott zeneszám által hordozott hanginformáció mennyiségétől és minőségétől is (de ez érthető). Meghallgattam egy régi Videoton RA6363S-el, és a már bemutatott 2×75, valamint 2×12 Wattos erőlködőkkel is. Általánosságban azt tudom mondani, hogy mélyei nagyon energikusak (de kb. 33-31 Hz alá már nem igazán mennek). A magasak tökéletesen teljesítik az elvárható 20 kHz-es határfrekit (efölött már “nehezen hallható” a mérőjel, de a “hiba” az én fülemben van! Hi!). Nekem minden stílusban bejött.

Jelenleg is e két hangfal segítségével szólaltatom meg zenéimet (a téli szünettől remélem már, majd a Fostex-ekkel fogom) (Megjegyzés: azóta valóban azokkal hallgatom) és azt tudom mondani, hogy nekem bevált. Aki egy jó kezdő-félállandó hangrendszert szeretne otthonában tudni, az (szerintem) mindenféleképpen ezt vagy ezeknek megfelelő tulajdonságokkal rendelkező dobozokat próbáljon beszerezni – építeni! Ez az igazi élmény! S utána, az alkotómunka végén, a művész vagy legalábbis műértő megpihen, a fotelben hátradől és élvezi a zenét (azért nem árt legalább 2-3 órán át járatni egy kicsit, mielőtt még bármit is mondanánk rá. Észrevettem, hogy még néhány hét után is javult a hangminőség!!! Nesze 2-3 óra!).

5