Régi weblapról visszatöltve, az eredeti bejegyzés dátuma: 2009. október 23.

Ezek a képek a Quad 2×100 Wattos erősítő utánépítéséről készültek.

Itt csak a kész állapot lett megörökítve, de ami azt illeti, elég “gyárira” sikerült. Itt most a “gyári” a kinézetre utal és nem sértésnek szántam! – megtapasztalva néhány márka gagyiságát… Az építésben egy barátom is segített, így kettőnket dícsér a munka. Én az elektronikai részt építettem, ő a mechanikai kivitelezést (doboz) készítette. Az erősítő panelei gyáriak (nem akartam az időt húzni két egyforma nyák elkészítésével – az iskolaszünet is véges). A végfok koppanás gátlóval ellátott, megakadályozva a bekapcsolási tranziensek hangfalra jutását. Működését az előlapon néhány másodpercig villogó LED jejzi.

Hangjában nem csalódhat az, aki megépíti, mindent átvisz, torzítása alacsony, viszont nekem saját véleményem az (az A osztályhoz szokott fülemmel…), hogy nagyon kemény a hangja: egy idő után “elfáradok” a hallgatásától, megunom. Természetesen ez szubjektív vélemény, valaki más lehet, hogy az A osztályúmról mondaná ugyanezt!

Összességében ez nagyon jó erősítő annak, aki megelégszik a Hi-Fi-vel és nem vágyik audiofil (vagy high-end) magasságokba. Nagy teljesítménye lehetővé teszi szinte bármilyen hangfal meghajtását. Mi a 2x300W-osokkal is megnyomattuk párban egy Caston CPA400B-vel és azt kell mondanom, hogy “lefőzte” a Caston-t, sokkal energikusabb volt a hangzás, különösen a mélyeknél vont érezhető a változás, de a magasak is “magasabbra” mentek. Igaz, hogy a Caston 2x200W-os volt, de ezt 4 ohm-on adja le, 8 ohm-nál már csak (az adatlap szerint) kb. 180W- ot tud, viszont a Quad-nak kisebb a bemenőfeszültség igénye (s mi csak 3-400 mV-al kínáltuk , így kb. 100-100 Wattot vettünk ki belőlük, de még ha a másik többel ment volna (előfordulhatott), akkor is fenntartom a már leírt véleményem, hiszen azt ennél a hangképnél szereztem!

A Quad jobb volt! A Quad jó.