Régi weblapról visszatöltve, az eredeti bejegyzés dátuma: 2009. október 23.

Ezeket a képeket a Videoton RA6363S 2x25W-os beépített rádiótuneres erősítőjéről készítettem. Sokáig a 2x24W-os amp. helyett használtam a szobám “behangosítására”, de az újítás szele mindenhová elér egy idő után.

Mikor a két SAL lehallgató dobozt megvettem, vetődött fel, hogy le kellene cserélni, ugyanis pont a dobozok önrezonancia pontján van egy erős kiemelés a hangszínszabályzó áramkörében (s lusta voltam feltérképezni a hibát), így kb. 63Hz környékén egy erős berezonálás kísérte az adott hangot. Ez bizonyíthatóan nem a dobozok hibája volt, mert a jelenlegi erősítőnél nem jelentkezik a probléma, de ha a Videotont bekötöm, újra hallani … viszont a nagy 180-as hangfalakon ez a jelenség egyáltalán nem érezhető, még sohasem tapasztaltam.

Nagyon jól működik még mindig, annak ellenére, hogy közel 16 éves, egyedül a skálaizzó égett ki. Hmmm. A maximális kivezérléshez tartozó bemenőfeszültség igénye Tape I-II állásban 200mV (+ phono bemenettel is rendelkezik), így szinte bármilyen hangforrással képes a max hangerő leadására. (A Videoton erősítőkre jellemzően itt is jelentkezik a kivezérlés kb. 2/3-ától a jel négyszögesítése, így már elég nehéz a dal szövegét érteni, s a hangfalak sem igazán szeretik, de ez nem is erre lett tervezve. Az eredeti hifi-toronyban tartozott hozzá egy végerősítő 2x50W-tal, ő csak mint bemenetválasztó illetve előerősítő szerepelt. Lásd: Hi-Fi Magazin – CD-n megrendelhető a neten a korábbi számok gyűjteménye, kiadó: www.momus.hu)

Jó kis erősítő még mindig azoknak a zenekedvelőknek, akik szeretnek nosztalgiázni, de bárkinek, akinek gyorsan, olcsón egy “gyepálható” erősítőre van szüksége.

3