Régi weblapról visszatöltve, az eredeti bejegyzés dátuma: 2009. október 23.

Az alábbi képek az íróasztalomba épített 2x24W-os erősítő végleges kivitelezési állapotáról készültek. Építés közben nem jutott sajnos az eszembe, hogy le kellene fényképezni, így csak a legeslegvégső állapot lett megörökítve, s az is már jó kéthónapos használat után. Mint látható nem hordozható kivitelben alkottam meg, véglegesen be lett csavarozva az egyik fiók helyére.

A számítógépemben egy Genius 5.1-es hangkártya “dorombol”, ennek lehallgatására készült az amp. Tudom jobb lenne mondjuk egy SoundBlaster belső vagy külső kártya (vagy talán egy SB-nél is jobb), de osztálytársamat idézve “nem van rá keret”, így ugyebár a szegény ember vízzel főz és Geniust hallgat. RMAA v5.5-tel mérve nem mutatott olyan nagyon rossz, de nem is jó értéket, ez van. (Az 5.1-et nem haszmálom ki – csk 2.0-án hallgatom: sztereó.)

A konstrukció eredetileg autóba készült mondjuk egy kisebb szub kihajtására, de semmilyen szürő vagy átvitel-korlátozó tag nincs a kapcsolásban, nyugodt szívvel lehet ilyen célra is használni. Elődje nálam a Videoton RA6363S volt, s kijelentem, hogy szebb a hangja az RA-nál, sokkal gazdagabb, részletezőbb, és a kialakításából adódóan kiválóak a mély komponenesei (teszt a 180-as hangfalon). Csakhogy van egy kis “bibi”. A teljes kivezérlést nem a SAL bobozok 8 ohm-ján adja le, hanem 1,5 (egyegészöttized!) ohm-on!!! Hi-hi-hi! Így mit sem érek a 80/60W-os dobozaimmal, sohasem fognak szegények még 24W-on sem menni!

A tapasztalat azonban mást mutat. Ha minden erejét összeszedem a hangkaresznek (virtuális potik maxon – sndvol32.exe) és a képeken is látható (fizikai) hangerőszabályzók is teljes állásban állnak, bőven elég a teljesítménye, a szobában nehéz sokáig kibírni, de sz.géphez nincs is szükség ekkora hangerőre (és nem is akarok diszkót nyitni a szobámban!), így nekem teljes mértékben bevált mint lehallgatóerősítő. Nem is szeretnék másikat, mert tökéletes!