Régi weblapról visszatöltve, az eredeti bejegyzés dátuma: 2009. október 23.

Az itt látható képek John Linsley Hood 2×75 Wattos tranzisztoros ellenütemű végfokozatának utánépítéséről készültek. Eme erősítő kapcsolási rajzát is Ágoston Lajos: Audiofil erősítők építése című könyvében találtam, és az egész szintén e leírás alapján készült el.

Köszönetet kell, hogy mondjak Ágoston Lajos úrnak, amiért volt olyan kedves, hogy levelemre hamar válaszolt és ezzel segítette az erősítő elkészülését, külön köszönet az ajándékokért!

Hangja nagyon szép, minden hangszert “nagyon odatesz”, minden a helyén van és minden úgy szól, ahogyan annak szólnia kell. Nagy teljesítménye miatt (bár vannak már kW-osak is, gondolj az 1-2W csöves SingleEnded-ekre!) képes bármilyen hangfalat meghajtani, ugyanakkor audiofil kvalitása által még nagy hangerőnél sem észlelhető torzítás, recsegés, levágás… Nekem egy egész kicsit “műszerhangúnak” tűnt – nem igazán ad hozzá a bemenő jelhez, viszont ami bemegy az ki is jön!, de még hogy! Nem fogunk benne csalódni, tényleg jó.

Hozzá kell tennem, hogy ez volt életem első megépített audiofil erősítője, így (kezdőként) minden olyan hibát elkövettem, amit el lehetett követni (szerintem). /Kezdve a bemenetválasztó kapcsolóval, a hangszóró csatlakozóján át, az alkalmazott hangerőszabályzó potenciométerig és nem elfelejtve a trafó-lefogatás ötletességét…, de sajnos a pénzhiány nagy úr…/ Azóta már átesett néhány MOD-on javítva minőségét, de a képek közvetlenül a megépítés után készültek, so sorry.

Mint az egyik képen látható, ez egy szett részeként lett megépítve, így lettek a matricák és a színek is meghatározva. Nagyon jól mutatnak a nappaliban (főleg, hogy még csak ez a szett az egyetlen berendezési tárgy az ülőgarnitúrán és a TV-n kívül!), és ami még fontosabbb, jól is szólnak! (Na persze!)

6