Régi weblapról visszatöltve, az eredeti bejegyzés dátuma: 2009. október 23.

Az itt látható képek John Linsley Hood 2×12 Wattos “A” osztályú erősítőjének utánépítéséről készültek. A kapcsolási rajzát Ágoston Lajos: Audiofil erősítők építése című könyvében találtam, és az egész amp e leírás alapján készült.

Hangja a csövesekhez hasonlóan meleg, különösen a középtartományokban érezni az “A” osztályú beállítottságból eredő különleges hangzásvilágot. Nagyon szereti az énekhangokat, mélye roppant határozott, magasa csilingelő, egyszóval nagyon jó és széphangú erősítő “és még melegedni is lehet mellette.”

Az oldalán látható hatalmas bordák méretük ellenére is 45-50°C melegek, 36 Volt és 1,75 Amper nyugalmi áram mellett. A konstrukciójuk ötlete édesapámtól származik és őt dícséri a kivitelezésük (1 napos munka) is.

Én jelenleg a 180W-os hangfalakkal hallgatom (éppen, hogy elég a 12W – kicsit szobahangerőnél hangosabbra lehet vinni), de a téli szünetre (középsuli) tervezem két Fostex (FE206E) szélessávú tölcséres hangfal megépítését; azok 96dBm érzékenysége és max. 30W terhelhetősége ideális lesz ehhez a konstrukcióhoz. (Megjegyzés: azóta már elkészültek.)

Ezt az erősítőt ajánlom megépítésre mindenkinek, aki szereti a csövesek hangzásvilágát, de ezt tranzisztor használatával szeretné megvalósítani (kis feszültségek, nincs kimenőtrafó, stb).

Sajnos a készítés menetéről készült képek adatvesztés következtében elpárologtak, így csak a legeleje és a (leg)vége van meg. A tetőlap ill. a bordák külső összefogója még nincs lefújva, fekete lesz, de a bordák a jobb hőátadás kedvéért valószínűleg maradnak fémtiszták. A Fostexek leendő dobozszíne adta az ötletet, hogy az amp eleje is ugyanabból az anyagból készüljön (design elem a potik 0 állásában a bekapcsolt-állapot jelző átmérő 3-as piros LED).

Nekem ez az erősítő a kedvencem, csodálatos a hangja.

13