Régi weblapról visszatöltve, az eredeti bejegyzés dátuma: 2009. október 23.

Az alábbi képek a SAL 2×220/300 Wattos 2 utas zárt, hangosítási célú hangdobozának utánépítéséről készültek.

A dobozok 70 centi magasak, a mélysugárzó 40 cm átmérőjű. A mély-közép hangszóró papírmembrános (impregnált). A magas, piezo, kéttölcséres. Ez a hangfal is természetesen hangcsillapító textil bélést kapott.

A doboz(kák) megrendelésre készültek egyik barátom részere a kb. 9m2-es szobájába!! (Haverok előtti nagyzási mánia??) Éppen ezért a tervekből elhagytam a belső merevítést.

Hangjuk természetesen nem felel meg az audiofil elvárásoknak, elvárásaimnak, de nem is erre a célra készültek. Kétutas révén és a nagy mélyközéppel a mélyei kb. 50Hz-től indulnak, mert ez zárt doboz, nem reflex! Meghallgatva jót tesz a hangzásnak a piezo magas (a hangolókondikkal úgy lettek beállítva, hogy nagy hangerőnél ne legyen “patkányírtás”, értve ezt a harsogásra, ami jellemző a piezokra), bár érezni, hogy előre irányul a sugárzási szöge.

Házibulikba, kerti parti hangosításra kiváló, terhelhetősége megfelelő. Természetesen egy PA méllyel és reflex dobozzal jobbak lennének a mélyek, de nagy hangerőnél ezt már nem igazán venni észre (főleg a srác szobájában)!

Nekem ha hangosítanom kellene és nem szeretnék megvenni valamit, amit gyárban futószalagon készítettek és senki sem tudja, mi van benne, ezt építeném meg magamnak, vagy egy pa-sat! Mert ez jó.

A csavarok mindenhol feketék, kivétel a piezo tölcsérét és a hangfalsarok védőket, ott arany vagy réz színűek. A képeken viszont a vaku miatt megcsillantak, így a feketéből szürke lett (so sorry)!

9