Vizsgaidőszak alatt sajnos szüneteltetni kell minden más tevékenységet, ami nem a jobb jegy megszerzését segíti kivéve a közösségi oldalakat. Ilyenkor az egyetemen bárhol jársz, mindenki tanul (érted, TANUL) a folyosókon, ülősarkokban, üres termekben, de még gyakran a büfében is! Ha beszélgetést hallasz, az csak és kizárólag valamilyen tantárggyal kapcsolatos… jajj, kedvenc mondatom a félévből:

Ekvidisztáns mintavételezés mellett egy szinusz utolsó két mintavételezett értéke egyértelműen meghatározza a következő mintavételezett értéket

Ami egyébként sokszor elmondva teljesen érthetővé válik, és nem is bonyolult dolgot takar, de ennek a mondatnak a szépségét igazán csak egy műértő foghatja fel (=felvetted a Mesterséges Neuronhálókat).

Mememememememe

A vizsgakészülés miatt új képeket beszerezni tehát érthető, hogy meglehetősen nehéz feladat. Nincs mást tenni, csak az udvar szolgáltathat némi forrást — amit persze minden valamire való fotós több ezer képen megörökített már első fényképezőgépének megszerzése óta — így igazából semmi reményem nem lehetett, hogy ezúttal valami egyedit, esetleg értékkel rendelkezőt sikerül alkotni. Tulajdonképpen már legalább fél éve, ha nem több, hogy nem is fotóztam az udvarban, annyira “lehasznált” terület már 😀 Azért pár képet feltöltök, hogy látszódjon valami belőlem a monitor mögül: még létezem! 😀 Talán a fény és a maradék kis hó lehet némi különlegesség, most, hogy már elolvadt. Kedvencem mégis az az elmosódott minimál-oranzs, amin semmi sem látszik, csak a sarki narancs emlékeztet a növényre, de mégis olyan szépek a halvány pasztell bokeh pacák, hogy lehet beállítom telefonon háttérképnek 😉 A kocka-képek*  természetesen kattintásra megnőnek.

*A köznyelvben a négyzetet is néha kockának nevezik, de a geometria szigorúan csak a 3 dimenziós testet nevezi kockának. A szóviccel okozott lelki sérülésekért a kocka-szerző** semmilyen felelősséget nem vállal.

**Egyetemistakockaviccinception. Nézz rá újra a fenti mémre, és…

Facepalm

Szóval… a korábban említett kerti képek:

Havas kockaságok Havas kockaságok Havas kockaságok Havas kockaságok Havas kockaságok Havas kockaságok Havas kockaságokHavas kockaságok Havas kockaságok Havas kockaságok Havas kockaságok Havas kockaságok Havas kockaságok Havas kockaságok Havas kockaságok

Régebbi kert képek, avagy rapid udvarlások történetei: Kert 2D, Pentacon teszt

1