Az a felismerés fogalmazódott meg most délután amíg az analízis tételeket dolgoztam ki, hogy azért már mégse a kezdetek kezdetén készült képek legyenek legfelül a blogban, így most egy nem is olyan régi sorozatot teszek fel, hogy ez legyen szem előtt egy darabig, azért adjunk valamit a marketingre is ; )

Mióta csak Pestre járok szerettem volna a 18-as villamos vonalán fotózni, rengeteg szép és kitűnő adottságú hely található arrafelé, de maga a villamos is hálás téma lehet adott esetben. Az alábbi sorozatban végre lehetőségem adódott pár ötletet megvalósítani a területen, hiszen Fanny kifejezetten azt szerette volna, ha szabadtéri fotók készülnek, lehetőleg hétköznapi jelleggel. Felmerül a kérdés, hogy a színes pompom mennyire hétköznapi kellék, azonban tudnunk kell, hogy Fanny a Budapest Sirens cheerleader csapat tagja (ez itt a reklám helye : D ), így teljesen illett a képbe, sőt további lehetőségeket adott, mint olyan egyedi kiegészítő, amit azért nem olyan gyakran lehet látni.

Volt fotós ismerősöm, aki egyszerűen nem akarta elhinni, hogy némelyik kép nem vaku nélkül készült (Zoli és a strobist infók esete : D ), gondolok itt különösképpen a budavári alagutas felvételekre, de egyébként sem használtam sehol. Az alagútra még visszatérek később, de ha már ennél a képnél tartunk, akkor pár részlet: a budai oldali bejárattól pár 10 méterre távolodtunk csak el, így a nagy nyíláson át beszűrődő természetes fény erősen szórt volta miatt szép selymes szemből a megvilágítás, ugyanakkor a fenti higanygőz lámpák meleg sárgás fénye már megfelelően tud érvényesülni a haj/háttér/pompom felső részein. Mivel az alagútba szűrődő fény igen hideg tónusú volt, a bőrfelületekre egy nagyon halvány meleg színszűrőt alkalmaztam minden mást eredetiként hagyva a képen. Erre és a sorozat többi képére egyformán igaz, hogy pusztán raw-konverzióval lettek a véglegesek előállítva, ha pedig valahol mégis módosító réteget tettem rá, akkor azt csak amiatt, mert már nem akartam az importálást elölről kezdeni, de a raw-ban rejlő lehetőségekkel ez mind megoldható lett volna.

A késő délutánra választott időpont a lemenő Nap fényével kellemes színhatásokkal járult hozzá a kívánt végeredmény eléréséhez, amit a fotózás közbeni jó hangulat csak tovább erősített. Volt okunk a nevetésre, hiszen amerre csak megfordultunk, az autósok, járókelők, biciklisek, buszon/villamoson utazók, étterem-tulajdonosok kitüntetett figyelmét élvezhettük, az első pár perc után már értelmetlen volt a dudálásokat, ablakon kikiabálásokat, integetéseket számolni, sőt még egy étterem panorámateraszára is meghívást kaptunk, hogy ott fényképezzünk a trükkös tükrös ablak előtt, valószínűleg a bent tartózkodók nagy örömére : D Természetesen a jó hangulat komoly munkát takart, így a nap végére rendesen elfáradt modell és fotós egyaránt, de a képeken ez szerencsére egyáltalán nem látszik, profi volt a stáb ; ) : D

Az álló formátum miatt az automatikusan generált indexképeken sok kép vágása nem a legjobb helyen történt, ezért gyerünk, tessék mindet megnézni nagyban is! =)

Helyszín: a 18-as villamos és a nyomvonal melletti környék
Modell: Lakatos Fanny
Fotó: Fodor Immánuel www.facebook.com/immanuel60