ZH feladat

Ha a két beadandó le lett adva, akkor elég a zip-ben található feladatsorról eggyel kevesebb feladatot megoldani az ötösért, ezért a “d” rész nincs kidolgozva.

Csatolt fájlok

Beadandó feladatok

1. beadandó feladat

“PacMan játék” 32 éve született meg, az egyik legsikeresebb játék.
Játékszabály: Adott egy “labirintuspálya”. A pályán vannak a szörnyek (eredeti játékban négyen), PacMan és ugyanannyi túlélő csomag amennyi szörny. A szörnyek véletlenszerűen mozognak a pályán, míg PacMan-t a billentyűzettel lehet irányítani. Ha PacMan “megevett” egy túlélőcsomagot, akkor el tud kapni egy szörnyecskét. Ha PacMan nem elég ügyes és a szörnyek túlélőcsomag nélkül kapják el őt, akkor vesztett, ha minden szörnyet el tudott kapni, akkor nyert!
Készítsen HTML oldalt (JavaScript programozási segítséggel) a játék megvalósításához! Az oldalon figyelje a program, hogy mikor ér véget a játék! Törekedjen szép pályaképek használatára, az értékelés fő szempontja a játék működőképessége lesz. Használjon hang elemeket!

2. beadandó feladat

A “Job-Offer Co.” üres álláshelyeket hirdet. Az állásokról bejelentkezés nélkül lehet tájékozódni. (Megnevezés, szükséges iskolai végzettség, munkatapasztalat hossza, fizetési ajánlat). 1. Készítsen weboldalt amin keresztül tájékozódni lehet az álláshelyekről! Ekkor a fizetési ajánlat nem elérhető. 2. Legyen lehetőség bejelentkezésre (regisztráció után) az oldalon, ami után a fizetési ajánlat is látszódjon! (A regisztráció során adjuk meg az azonosítót, jelszót is!) 3. Bejelentkezés után tudjunk állásra jelentkezni! Adjuk meg a nevünket, mail címünket, a fizetési igény megjelölésével. (Ez más lehet mint a fizetési ajánlat!). Ellenőrizzük le a mail cím helyességét! 4. Legyen egy adminisztrátori felület, amelyen keresztül elérhetőek az egyes állásokra jelentkezők és egy-egy álláshoz a 2 legolcsóbb ajánlattevőt listázza ki!
A megoldás során az adatokat fájlban tároljuk. Az elkészült feladatnak a webprogramozas.inf.elte.hu szerveren kell működni!

A többi gyakorlat anyaga

A félév többi gyakorlatának anyagát az alábbi zip-ben találjátok, itt már PHP és MySQL is előkerült.

Csatolt fájlok

Az első gyakorlatok anyaga

A Weblapfejlesztés vagy Webfejlesztés egy szabadon választható tantárgy C szakirányon (T-n kötelező), én ebben a félévben csinálom a második részét. Előfordult már többször, hogy lehalt a “webprogramozas” szerver, ezért a gyakorlatok anyaga sem volt elérhető a gyakorlatvezető oldalán, emiatt töltöm fel ide is az eddigi órák programjait. Ezek lényegében csak 1-1 fájlos zipek, amiben Java Script példákat találtok, amiket órán Firefox-ban teszteltünk és Expression Web 4-ben írtunk.